המרכז לגביית קנסות הינו גוף ממשלתי שהוקם בשנת 1995 מכוח חוק "המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, תשנ"ה 1995". מטרתו העיקרית היא לגבות חובות וחיובים שמטילה המדינה על אזרחים ו/או חברות, כמו גם קנסות ודוחות משטרה, אגרות וכל חיוב שנדרש על מנת להעשיר את קופת המדינה. המטה המרכזי ממוקם בירושלים ובשנים האחרונות מינו את רשות האכיפה והגבייה לאחראית על מוסד זה.
סעיף 5ב' ו5ג' לחוק מאפשר לחייב לפנות אליהם בנסיבות הבאות:
מניסיוני בתחום למדתי כי כל בקשה שמוגשת, צריכה להתנסח באופן רהוט ובהיר, לאור כמות הפניות ומיעוט כוח האדם.
בהתאם לסעיף 2א' לחוק, במידה והחוב אינו משולם – מתווספים לחוב פיגורים, הצמדות וריביות כך שלבסוף חוב קטן יכול לתפוח ולגדול ולהגיע לסכום בהיקף גדול.
באפשרות המרכז לגביית קנסות בדומה לתיקים בהוצאה לפועל, להטיל הגבלות, עיקולים ואף עיכוב יציאה מהארץ ולמעשה כל פעולה שיכולה לקדם אותו לגבות את החוב במהירות. כתוצאה מכך ולאור כוחו הרב יכול חייב שהזניח את תשלום החוב למשך תקופה ארוכה למצוא עצמו מצוי בעיצומו הליכי גבייה תוך שמעקלים לו את חשבון הבנק ו/או שוללים את רישיונו.
המטרה להגיע להסדר במהירות האפשרית על מנת למנוע עיצומים כאלה ואחרים על החייב.
בהתאם לסעיף 69א'1 לפקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש), תש"ם-1980 במידה וחייב מקבל הפטר בהליך של פשיטת רגל הקנסות לא מופטרים ועל כן החייב נדרש להגיע להסדר תשלומים לאחר קבלת ההפטר.
על מנת לפנות אליהם יש צורך להגיע אליהם ישירות בשעות קבלה מאוד מצומצמות לחץ כאן למעבר לאתר מידע בעניין.
אופציה נוספת זה היא באמצעות הדואר לכתובת: ת.ד 25 פתח תקווה.
הקושי האמיתי בפנייה אליהם הוא משך הזמן בקבלת התשובה שכן מתאפשר להם להגיב על פנייה עד 60 יום מיום קבלת הבקשה, והתשובה נשלחת בדואר.
תיקון BDI שלילי - חוק נותני אשראי
לקוחת משרד עו"ד דן מור זכתה בתיקון נתוניה הפיננסים במערכות בנק ישראל ותיקון ציונה הפיננסי במדד ה-BDI, המאפשר לה קבלת הלוואות לפי הדין