גוף ההוצאה לפועל מקבל את סמכותו מתוקף חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז 1967. מטרת העל של גוף ההוצאה לפועל היא בסופו של דבר לגרום לכך שחייבים יחזירו את חובותיהם לנושים. כאשר נושה פותח תיק הוצאה לפועל כנגד חייב הוא מעביר את הליך גביית החובות לגוף ההוצאה לפועל, גוף שביכולותו להטיל סנקציות רבות (כדוגמאת הגבלת רישיון הנהיגה, צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקול המשכורת ועוד). סקנציות אלו מורידות את איכות החיים, ורבים מהחייבים בשלב זה או אחר מבקשים לבצע מחיקת חובות בהוצאה לפועל.
ניתן למחוק חובות, להסדירם, ואף לגרום לסגירת התיקים.
האופציה הראשונה (והכי פחות שכיחה) היא סגירת תיקים/ מחיקת החובות בהוצאה לפועל היא אם וכאשר הנושה אינו פועל בתיק שנים רבות, ואינו מביע את התעניינותו בכך. במצב כזה התיק יגנז לגמרי, גם אם החייב אינו שילם מאומה.
האופציה השנייה למחיקת החוב היא באמצעות הצעת פשרה מצד החייב אל הנושה. הליך זה נחשב כמהיר יחסית, ויוביל לסגירה מהירה של תיק ההוצאה לפועל.
בהצגת הצעת הפשרה החייב בדר"כ יבקש לקבל הנחה מסכום החוב המקורי.
האופציה השלישית נובעת מחוק חדש הנכנס לתוקף בספטמבר 2019. חוק זה הינו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. חוק זה "החליף" את הליכי פשיטת הרגל, ומטרת העל שלו היא לבצע סגירה מהירה ככל הניתן של החובות, ולאחר מכן לבצע שיקום והבראה כלכלית, ולגרום לכך שהחייב יחזור אל המעגל הכלכלי בישראל מהר ככל הניתן.
משרדנו מתמחה בסגירת תיקים בהוצאה לפועל בדרך מהירה, מחיקת חובות בהוצאה לפועל ועוד וניסיון רב בסגירת תיקים כתוצאה מחוסר מעש של הזוכה, ועל ידי כך הובלת החייב במהירות לדרך חדשה.
תיקון BDI שלילי - חוק נותני אשראי
לקוחת משרד עו"ד דן מור זכתה בתיקון נתוניה הפיננסים במערכות בנק ישראל ותיקון ציונה הפיננסי במדד ה-BDI, המאפשר לה קבלת הלוואות לפי הדין