בתחילה אבהיר כי אין דבר כזה מחיקת חובות והמונחים המחליפים אותו הינם הפטר חובות או הסדר חובות.
הפטר החובות הינו מונח מעולם חדלות הפירעון בו בעצם חייב מגיע למצב שבו אין ביכולתו להחזיר את חובותיו, וכתוצאה מכך פוטרים אותו לאחר תקופה מסוימת מלשלם את חובותיו במלואם או בחלקם.
אז מה הדרך הנכונה ביותר להסדיר את החוב?
כפי שצוין במאמר הגשת בקשה להליכי חדלות פירעון תוביל לכך שהחייב לבסוף יוכל לצאת לחיים חדשים תוך שהוא מוגן מפני עיקולים והגבלות, ולאחר תקופה מסוימת בה הוא נבחן ונסקר הוא מופטר מחובותיו ברי התביעה, בהם גם חובו לבנק הפועלים.
הדרך השנייה והיותר מהירה הינה לפנות לבנק בבקשה למחיקת החוב במלואו או בחלקו תוך הצגת העובדות הנכונות שיעניקו לבנק הפועלים את הרצון להגיע להסכם פשרה עם החייב, מה שיוביל למחיקת החוב.
בחירת אחת מדרכי הפעולה שצוינו לעיל אינה דבר של מה בכך, ואין להמעיט בחשיבותה ובאופן הגישה לבנק הפועלים.
יש לדעת כי הבנק מנוסה מאוד ולרשותו עומדים משאבים רבים כמו גם עורכי דין המנוסים בהליכים מהסוג הזה, כמו גם במשא ומתן.
הפנייה הראשונה הינה קריטית למשא ומתן כולו ויש לעשותה בכובד ראש, תוך הבנת לוחות הזמנים, מצב החייבים, גישת עורכי הדין מעברו השני של המתרס.
על כן מומלץ לעשות זאת לאחר היוועצות עם עורך דין המנוסה בהליכים מהסוג הזה, משום שהתוצאה הסופית ולבסוף עתידו הכלכלי של החייב תלויה בכך, ויש לוודא שמבצעים דברים על הצד הטוב ביותר לאחר לאחר בניית אסטרטגיה נכונה.
תיקון BDI שלילי - חוק נותני אשראי
לקוחת משרד עו"ד דן מור זכתה בתיקון נתוניה הפיננסים במערכות בנק ישראל ותיקון ציונה הפיננסי במדד ה-BDI, המאפשר לה קבלת הלוואות לפי הדין